Evenementen

 

Evenementen 2015

– NK Surftour 2015: 1e) St-Girons Plage 2e) Hoek van Holland 3e) Scheveningen

– Op de Neus (Zomer 2015)

– Haagse Schoolsurfkampioenschappen 2015

– HSA partner van breedtesportevents: New Years Surf, Kids Surf Frenzy,

Haagse School Surfkampioenschappen 2015

De HSA (de Nederlandse Surfbond) organiseert in samenwerking met de Surfscholen Hartbeach, Surfles.nl en Aloha, de ‘Haagse School Surfkampioenschappen 2015’. De naam zegt het al: Haagse jeugd zal in schoolteams tegen elkaar strijden om de felbegeerde Haagse Schoolsurfsurfbeker binnen te slepen!

 

 

Flyer Def

 

Kids uit groep 6/7/8 kunnen zich via hun gym docent(e) inschrijven om mee te doen aan een team-surfwedstrijd inclusief training, of wel aan een uitgebreide beginners surfclinic.  Het evenement zal van 10.00 tot 14.00 uur plaatsvinden op het noorderstrand van Scheveningen. Naast de wedstrijd of de surfclinic zullen er ook andere strand en boardsport activiteiten te doen zijn zoals longboard skateboarden, indoboarden, slacklinen, beachvolleybal en nog veel meer.

Het doel van de kampioenschappen is om surfen te stimuleren onder de jeugd in Den Haag. HSA wil surfende kids een platvorm bieden om tegen stadsgenootjes te strijden en daarnaast ook beginnende surfkids kennis laten maken met de surfsport. Uiteindelijk zou de HSA het tof vinden als er ook in andere gemeenten een lokaal ‘School Surfkampioenschap’ zou plaatsvinden. Den Haag geeft als ‘ surf hoofdstad van Nederland’ het goede voorbeeld!

In 2014 werd er voor het eerst een Schoolsurfwedstrijd voor Haagse kids georganiseerd. de ‘Eerste Nederlandse Montessorischool (ENMS)’ ging toen met de Haagse Schoolsurfbeker naar huis. De organisatie is benieuwd of zij ook dit jaar weer hoge ogen zullen gooien. Volgens ENMS gymdocent ‘ Jurgen van der Zwart’  zijn zijn kids er weer klaar voor. Gymdocenten ‘Lianne Krens’ (Sporttuin Duindorp), ‘ Wijnand Post’  (Willem de Zwijger) en ‘ Leo van ‘t Hof’ (SCOOL in Laak) zijn hun kids, weliswaar op het droge, aan het voorbereiden voor het echte werk in  de zee. Zo zijn ze twee weken geleden begonnen met longboard skateboarden op school, onder leiding van Jeugdsportcoördinator Surfen ‘Bas Aukes’ en HSA stagiair ‘Dzintar van der Waart’.

 

Inschrijven

Het is vanaf nu mogelijk je in te schrijven voor de Haagse School Surfkampioenschappen 2015. De kosten voor deelname zijn 5 euro per kind. Voor het toernooi dienen kinderen zich in groepjes van 4 tot 6 personen aan te melden via hun gym docent(e).

 

Meer informatie

Mocht het evenement op 7 juni niet door kunnen gaan vanwege extreem slecht weer, dan zal het evenement naar het weekend daarop, zondag 14 juni verplaatsen.

 

Voor alle info, of om je in te schrijven kan je dus je gym docent(e) aanspreken of surf je naar www.hsa.nl of naar de ‘Schoolsurfen Den Haag’ Facebook!

 

‘ HSA Schoolsurfen Den Haag’  is een stageproject van de HSA. Binnen dit project werken Sportmanagement studenten samen met Sport en Bewegen studenten om de Haagse jeugd een super tof en sportief surf evenement aan te bieden.

 

Partners

De partners van het evenement zijn de Gemeente Den haag, Hartbeach, Surfles.nl, Aloha, Welzijn Scheveningen, Sporttuin Duindorp en ‘Stichting Werkgevers Sportclubs Den Haag’.

 

Partywave-selectiedag

 

skate 2 skate 3

 

Afgelopen zomer 2014!

 

Slachthuisplein 11 maart 2015-17

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

OP DE NEUS
Wanneer er echte goede longboard omstandigheden zijn