De Juryopleiding

ISA judging programmeDe HSA is sinds 2010 officieel presenter van het ISA judging programme.

In 2013 komt de ISA met een geheel vernieuwde cursus, waarin ook Stand-up Paddle is verwerkt.

Als je een ISA judgecourse volgt ben je internationaal erkend jurylid, en krijg je een pasje waarme je kunt aantonen dat je de cursus hebt gevolgd. Ook kom je in het international judging register, waardoor wedstrijdorganisatoren je kunnen uitnodigen / inhuren om wedstrijden te jureren over de hele wereld.

In de Jurycursus leer je waar je op moet letten als je wedstrijden jureert, zowel bij Longboarden als bij de Open classes. Aspecten als committent, style en natuurlijk de interference rule komen aan bod. Aangezien de internationale criteria regelmatig worden aangepast maken ook oud-juryleden vaak gebruik van de cursus als opfrismogelijkheid. Ook zijn er veel competitiesurfers die de cursus volgen om beter te weten wat er van hen verwacht wordt in het water. Elke 2 jaar mogen er 2 judges mee naar de eurosurf, het EK voor landenteams.

Lijkt het jou ook leuk je als jurylid in te zetten op een surfwedstrijd? Klik op inschrijven boven aan het menu en meld je aan voor de volgende cursus!

Deelname aan de cursus kost 75 euro, HSA-lidmaatschap is verplicht.
Voor het jureren op een wedstrijd van de HSA verdien je dit bedrag in een dag terug.

Volgende opleiding :

Let op! Om deel te mogen nemen aan één van bovenstaande cursussen dien je lid te zijn van de HSA. Om geregistreerd jurylid te blijven betaald je een jaarlijkse bijdrage aan de ISA.  Zie tap Lidmaatschap.

ASP rulebook 2010