Surf Topsport Centrum

Namens dé Nederlandse surfbond, de Holland Surfing Association (HSA), neemt het Surf Topsport Centrum (STC) in Scheveningen verantwoording voor de ontwikkeling van de surfsport. Begin 2013 is het Topsport Team gestart, waarin surftalenten vanaf 14 jaar maar liefst drie keer per week trainen onder begeleiding van de bondscoach en specialisten trainers. Het wedstrijdsurfen is daar een belangrijk onderdeel van en moet Nederland uiteindelijk helpen om zich als surfland op de wereldkaart te zetten.

surftc2

Later in 2013 is het STC gestart met het Grom Program. De jongste surftalenten in de leeftijd van 9 t/m 13 jaar krijgen begeleiding van een eigen coach met een programma om zich te ontwikkelen op eigen niveau. Deze surfers hebben besloten dat surfen hun nummer één sport is en willen er helemaal voor gaan.

Ook is toen het Girls Team gestart. De fanatiekste surfgirls van Nederland zitten in dit team, die eens in de week trainen onder begeleiding van een vrouwelijke coach en zelf een tweede dag trainen aan de hand van een persoonlijk trainingsschema.

Het STC zal in de nabije toekomst nieuwe talenten aantrekken en dat zorgt ervoor dat het surfen als topsport een steeds grotere waarde krijgt binnen Nederland.

Voor meer info surf je naar: www.surftc.nl

IMG_8836-1050x650