OP DE NEUS

Ook in 2019 zal er weer een OP DE NEUS worden georganiseerd door de HSA. Meer info volgt snel.

Hieronder een verslag van de eerste op de neus editie (jeetje is dat alweer zo lang geleden)

 

Donderdag 6 september 2012 vond de eerste editie van het longboard evenement ‘OP DE NEUS’ plaats.

Een prachtige cleane noord swell, een lekker zonnetje en geen wind zorgden voor dé perfecte noseride condities. ‘Op de Neus’ is een afwijkend wedstrijd concept voor longboarders waarbij noserides, ‘fun’ en samenkomst van longboard liefhebbers centraal staat. Voor aanvang van de wedstrijd hadden 35 longboarders (waaronder 4 dames) uit het hele land zich aangemeld voor deelname.

In het hoekje van Scheveningen Noord bruiste het vanaf 16.00 tot 20.00 uur met een mix van prachtig longboarden, vrienden, familie en good vibes. Het wedstrijd gebied was mooi leeg, daarvoor enorm bedankt aan iedereen die ons de ruimte heeft gegeven om deze wedstrijd hier te surfen. Meneer Chocola stilde de honger met heerlijke versnaperingen en sappies op het strand.

Bij ‘Op de Neus’ jureerden de surfers elkaar. Het wedstrijd concept werd door iedereen erg positief ervaren. De 3 heats duurden ieder 45 minuten en per heat lieten ± 10 surfers zich van hun beste kant zien en werd in goede sfeer heerlijk samen gesurft. De jury (alle overige surfers) vermaakten zich aan de kant prima en waren al het al vrij snel eens over wie er door ging naar de finale. Per heat gingen 3 surfers door naar de finale die om 19.00 startte met een enthousiast publiek aan de vloedlijn dat genoot van de noseride actie. Nienke Duinmeijer bereikte als enige dame de finale!

Hans van de Broek won uiteindelijk nipt de finale terwijl Renz van Baalen 2e werd. Hans nam de prachtige ‘Op de Neus’ wisselbokaal in ontvangst en mag zich daarmee Neerlands beste noserider van 2012 noemen. Jurjen Uiterwijk wist de langste noseride van de dag te scoren en won daarmee een prachtige handplane. De prijzen zijn beide gemaakt door  de creatieve gebroeders van Vliet van Ding Doctor. (www.dingdoctor.nl)

Na de finale zijn we met alle surfers en aanhang naar F.A.S.T. gegaan voor een heerlijke hap pasta en wat biertjes.

Foto’s van ‘Op de Neus’ zijn voor nu te vinden op: www.northseajuice.eu, watershots en een complete video-edit volgen nog.

Door het overweldigende aantal positieve reacties zal ‘Op de Neus’ zeker een vervolg krijgen. Daarvan houden we jullie op de hoogte.

Dank aan:

RHYTHM: www.rhythmlivin.eu
Meneer Chocola: www.meneerchocola.nl
F.A.S.T: www.fastthehague.com
Marinus Joris: www.northseajuice.eu
Melchior van Nigtevecht (watershots)
Jethro van Luijk: www.northseajuice.eu
Roderik Patijn: (video)