De Juryopleiding

ISA judging programme

De HSA is sinds 2010 officieel presenter van het “ISA judging and officiating programme”.

Wat is het?

Deze cursus is het product van meer dan 15 jaar onderzoek en ontwikkeling en als je de cursus volgt ben je een internationaal erkend jurylid. Je wordt officieel geaccrediteerd en ontvangt hier een een bewijs van. Ook kom je in het international judging register.

Voor meer info kijk dan op de ISA website.

Wat leer je?

Tijdens de Jurycursus leer je hoe je de surfers moet jureren voor alle disciplines (longboarden als shortboarden). Je leert ook hoe je aspecten als committent, moeilijkheidgraad, innovatie & progressiviteit, combinatie en verscheidenheid van manouvres, snelheid, kracht en flow moet beoordelen. Essentieel onderdeel is natuurlijk ook dat je het wedstrijd regelement leert toe te passen.

Voor meer info kijk dan op de WSL Rule Book

Voor wie is het?

Iedereen kan zich in princiepe inschrijven voor deze cursus. Voor de HSA wedstrijden zijn wij op zoek naar juryleden die veel affiniteit hebben met surfen en het liefste ook zelf wedstrijden hebben gesurft. Aangezien de internationale judging criteria regelmatig worden aangepast maken ook oud juryleden gebruik van de cursus als opfrismogelijkheid. Ook zijn er competitiesurfers die de cursus volgen om beter te weten wat er van hen verwacht wordt in tijdens een heat.

Wat kost het?

Deelname aan de cursus kost 75 Euro, en het is verplicht om lid te zijn van de HSA . Je kunt via deze link direct lid worden van de HSA.

Let op! Om geregistreerd jurylid te blijven moet je jaarlijks een bijdrage aan de ISA betalen.

Wat krijg je er voor terug?

Het is een hele mooie manier om bij te dragen aan de NL surfsport en je wordt onderdeel van een leuk team waar het naast een professionele inzet ook belangrijk is lol te maken en een goede tijd te hebben. Daarbij ontvang je HSA wedstrijden een vergoeding van 75 Euro/dag.

Tevens heb je de mogelijkheid om over de hele wereld andere ISA wedstrijden te jureren. Zo mogen er bijvoorbeeld elke 2 jaar 2 judges mee naar de eurosurf, het EK voor landenteams.

Wanneer is de volgende cursus?

Er is momenteel geen volgende cursus gepland i.v.m. Covid-19 en onzekerheden rondom de NLse tour.