HSA Selectiedag voor Surf Topsport Centrum

Het Surf Topsport Centrum organiseert jaarlijks de Selectiedag

Het verslag van de Selectiedag, 2014:

Wat een succes was de HSA Selectiedag voor het Surf Topsport Centrum. Maar liefst 19 jonge enthousiaste surfers uit heel Nederland hadden zich ingeschreven om op de zaterdagochtend hun surfskills en meer te laten zien.

De voorspellingen voor de golven waren vrij onzeker, het weer daarentegen zat helemaal mee. Toch bleek er beweging in de zee te zitten en met laag water braken er keurige lijntjes, perfect om te longboarden. Dankzij boards beschikbaar gesteld door surfles.nl konden de surfers echt wat laten zien.

Bij aankomst verwelkomden de STC coaches de surfers en het programma van de ochtend werd doorgenomen. De grote groep werd in drieën verdeeld, waarna de surfers naar één van de drie opeenvolgende onderdelen gingen. Surfen, skate/indoboarden of de conditiedrill. Steeds na 30 minuten was het tijd om door te draaien en zo hadden de surfers na bijna twee uur een goed gevuld programma achter de rug. Elke surfer werd kritisch geanalyseerd.

Aan het einde van de ochtend was het duidelijk voor de coaches dat ze met een aantal nieuwe talenten te maken hadden. Komende week wordt bekend gemaakt welke surfers worden opgenomen in de selectie.

Surfers die niet zijn geselecteerd of niet hebben meegedaan aan de HSA Selectiedag krijgen alsnog de kans om zich te bewijzen tijdens het NK in Frankrijk!

Bekijk komende week ook alle foto’s van de HSA Selectiedag.

Meer info over het Grom Program of de Selectiedag vind je op www.surftc.nl of via daniel@hsa.nlfoto1

Partywave-selectiedag